BRUSSEL - De voorgenomen overname van internetprovider Scarlet NV door telecombedrijf Belgacom levert serieuze concurrentieproblemen op. Dat blijkt dinsdag uit een voorlopige conclusie van de Belgische Raad voor de Mededinging.

De kartelwaakhond is bezorgd over de dominante positie van Belgacom op verschillende gebieden van elektronische communicatie. Deze positie zal alleen maar verder versterkt worden wanneer het bedrijf Scarlet inlijft. Belgacom wil het Nederlandse bedrijf voor 185 miljoen euro kopen.

De Belgische toezichthouder vroeg in mei al om verder onderzoek naar de overname. De Raad oordeelt nu dat de tegemoetkomingen van Belgacom "ontoereikend" zijn.

Concessies
Een definitief besluit door de toezichthouder volgt naar verwachting op 26 september. Belgacom kan verdere concessies doen waardoor de overname wellicht wel wordt goedgekeurd. Volgens analisten van KBC toont deze voorlopige uitspraak echter aan dat het steeds waarschijnlijker is dat de transactie wordt geblokkeerd door de waakhond.