TOKIO - Na de korte opleving op maandag is de beurs in Tokio dinsdag weer hard onderuit gegaan. Gevoed door onrust over de internationale financiële markten sloot de Japanse beurs op het laagste niveau in drie maanden.

De Nikkei-index sloot 326,94 punten lager op 13.033,10 punten, een verlies van 2,5 procent. Dit verlies volgt op het kortstondige herstel van maandag, toen de beurs in Tokio de langste reeks verliezen in vijftig jaar wist te onderbreken.

Vooral de financiële aandelen drukten dinsdag de Nikkei. Mitsubishi UFJ Financial group sloot 3,4 procent lager dan maandag. Mizuho Financial Group verloor 3,7 procent.

Aeon
Aeon, de op een na grootste detailhandelaar van Japan, verloor 5,3 procent in anticipatie op de resultaten over het eerste kwartaal, die later op de dag worden gepresenteerd. De detailhandel beleeft lastige tijden door de hoge voedsel- en brandstofprijzen.

Ook elders in Azië werden dinsdag flinke verliezen geïncasseerd. De Kospi-index in Seoul leverde 2,9 procent in op een slotstand van 1533,47 punten. De Australische All Ordinaries-index sloot op 5022,4 punten en verloor daarmee 1,4 procent. De beurs in Hongkong sloot met een verlies van 3,2 procent.