APELDOORN - De directeur en een van de oprichters van het Nederlandse postbedrijf Sandd, Bart Stomphorst, stapt per 1 september op. "Na negen jaar vind ik de tijd gekomen om het vaandel over te dragen", aldus de 40-jarige bestuurder.

Sandd is na TNT Post de grootste postbezorger van Nederland. Het bedrijf, waarvoor de kiem in 1988 werd gelegd, heeft de afgelopen jaren een forse groei doorgemaakt. Tegenwoordig telt de onderneming 1150 medewerkers en 12.500 bezorgers.

Vorig jaar boekte de onderneming, die vorig jaar een marktaandeel had van 14 procent in het geliberaliseerde deel van de postmarkt, een omzet van 80 miljoen euro. De afgelopen drie jaar is het bedrijf winstgevend geweest.

Liberalisatie
Sandd, dat staat voor 'sort and deliver', heeft altijd gepleit voor een volledige liberalisatie van de postmarkt in Nederland. Het is nog onduidelijk of dat gebeurt per 1 januari volgend jaar.

"Als de liberalisatie op korte termijn plaatsvindt, dan is Sandd er klaar voor. We zijn er volledig op voorbereid", aldus de vertrekkende Stomphorst. De bestuurder wijst erop dat als er weer uitstel komt, Sandd andere manieren heeft gevonden om "volop te groeien".