AMSTERDAM - Hoewel ruim 68 procent van de zakenreizigers zegt meer tijd onderweg te zijn dan in het verleden, zegt 66 procent er goed in te slagen om een evenwicht te vinden tussen werk en leven. Dat blijkt uit een onderzoek van Expedia Corporate Travel, zo meldt Managing21.be.

Professionals zijn creatief als het gaat om het inpassen van hun zakenreizen in het dagelijks leven.

Volgens de onderzoekers steunen ze daarbij op technologie, maken ze gebruik van gezondheidsbewuste hotels, nemen ze gezelschap mee en lassen ze ontspanningsmomenten in of houden ze zich met persoonlijke zaken bezig.

Thuisfront
Uit het Amerikaanse onderzoek blijkt verder dat 86 procent van de zakenreizigers via e-mail en telefoon tijdens hun reis in contact blijven met familie en vrienden, waarbij 67 procent er een dagelijks ritueel van maakt om voor het slapen gaan contact op te nemen met het thuisfront.

Negentien procent van de zakenreizigers maakt foto's om nadien aan de kinderen te laten zien. Bovendien blijkt 59 procent geregeld een reisgenoot te hebben, zodat ze hun vrije tijd samen kunnen doorbrengen. Sommigen nemen zelfs een huisdier mee.

Ontspanning
Verder zegt 55 procent van de ondervraagden van zijn vrije tijd gebruik te maken om in het hotel aan zijn conditie te werken en gezonde maaltijden te eten, terwijl 52 procent aanvoert tijdens zijn reis een ontspanningsactiviteit plant.

Daarnaast zegt 48 procent zich tijdens onderbrekingen, zoals wachttijden in de vliegtuigreis, bezig te houden met persoonlijke activiteiten, zoals het voeren van persoonlijke telefoongesprekken en het betalen van rekeningen. Anderen brengen tijdens hun oponthoud op de luchthaven tijd door in de gymnastiekzaal of een welnesscentrum.