AMSTERDAM - De helft van de Nederlanders heeft wel eens een affaire gehad met een collega, terwijl 65 procent wel eens verliefd is geweest op een collega.

Dit meldt P&O Actueel, dat zich baseert op onderzoek van de website Plezieropjewerk.nl en vacaturesite Jobbingmall. Het onderzoek is uitgevoerd in zes Europese landen en in de Verenigde Staten en toont aan dat vooral Griekse werknemers zich vaak in avontuurtjes op de werkvloer storten.

Tweederde van de Grieken heeft ooit een affaire op kantoor gehad. Duitsers daarentegen houden zich wat meer gedeisd. Van hen heeft slechts 22 procent wel eens iets gehad met een collega.

Huwelijk
Nederlanders blijken werk en privé overigens wel goed gescheiden te houden, ze spreken voornamelijk af buiten werktijd. Van de kantoorromances draait 4 procent hier uiteindelijk uit op een huwelijk. In Amerika is dit 30 procent.

Waar Grieken de borrel na werktijd gebruiken om een leuke collega te versieren, doen Amerikanen en Duitsers dit vooral tijdens het gezamenlijk overwerken.