ZWOLLE - Bedrijfsgegevens van reisorganisatie World of TUI zijn bij toeval opgedoken in Zwolle. Een Zwollenaar kocht bij een opkoper enkele oude metalen vliegkoffers (flightcases) waarin hij naar eigen zeggen jaarrekeningen uit 1999 tot 2001 en bankgegevens op een diskette aantrof.

Dat meldde accountantskantoor PricewaterhouseCoopers donderdagmorgen. De naam van het accountantskantoor werd op de papieren aangetroffen. Het is nog onduidelijk hoe de bedrijfsgegevens 'op straat' zijn terechtgekomen. Een team van PricewaterhouseCoopers overlegt donderdag met de vinder.

Het kantoor heeft inmiddels de gegevens in de koffer onderzocht. "Het betreft hier geen jaarrekening of bankgegevens", stelt woordvoerder Meindert Waterlander van het accountantskantoor vast.

Boekhouding
Er zijn oude staten van een interim-controle uit 1999 en 2000 bij diverse dochterondernemingen van World of TUI aangetroffen. De accountant gebruikt die staten om boekhoudkundige posten te berekenen. Vinders hebben hier niets aan. De gegevens kunnen niet worden misbruikt." Volgens de zegsman vallen de gegevens niet meer onder de bewaarplicht. Waarschijnlijk is een archiefdoos bij ons niet goed opgeruimd."

Het accountantskantoor eist de stukken terug van de vinder die volgens het accountantskantoor er een vindersloon voor wil hebben. "Daar werken wij niet aan mee". De vinder is nog steeds onbereikbaar voor commentaar.