AMSTERDAM – De Belastingdienst betaalt nog deze maand de teveel betaalde inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet en premies werknemersverzekeringen terug aan de werkgevers. Dat heeft de fiscus woensdag bekend gemaakt.

 De inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet (bijdrage Zvw) die in 2007 te veel is betaald wordt begin juli op de rekening gestort. In de tweede helft van juli komt de Belastingdienst met de teveel betaalde premies werknemersverzekeringen van 2007 over de brug.

Eerder deze week werd al bekend dat werkgevers kleine teruggaven niet in de loonadministratie hoeven te verwerken. Daarnaast mogen werkgevers (het bedrag van) die kleine teruggaven netto doorbetalen aan hun werknemers.

Meer informatie
De Belastingdienst verwijst werkgevers voor meer informatie over de teruggaaf naar paragraaf 6.3 en 5.6 van het Handboek Loonheffingen 2008 (pdf).

Werknemers of uitkeringsgerechtigden krijgen ook bericht over de teruggaaf, zo meldt de Belastingdienst. Zij kunnen voor meer informatie kijken op www.belastingdienst.nl/premie of www.belastingdienst.nl/zvw.