AMSTERDAM - Nimbuzz, een Nederlands bedrijf dat de gelijknamige instant messaging-applicatie voor mobiel en web aanbiedt, heeft in een tweede investeringsronde 15 miljoen dollar in de wacht gesleept. In 2007 haalde de onderneming al 10 miljoen dollar binnen.

Investeerders zijn het Zuidafrikaanse MIH Naspers en Mangrove Capital Partners, ook één van de eerste investeerders in Skype, de toepassing voor gratis bellen via internet. Beide geldschieters leverden ook al een bijdrage aan het kapitaal dat Nimbuzz tijdens de eerste twee jaar van zijn bestaan ophaalde.

Mangrove stapte in 2006 in, nadat Nimbuzz voor enkele tonnen een prototype liet ontwikkelen. Een jaar later volgden MIH Naspers en het Duitse Holzbrink, een uitgever van onder meer sociale netwerken in Duitsland.

Uitbreiden
Nimbuzz gaat de 15 miljoen dollar gebruiken om zijn producten verder te ontwikkelen en zijn netwerk uit te breiden. Het bedrijf richt zijn pijlen voornamelijk op sociale netwerken en aanbieders van mobiele communicatie. Tot nu toe heeft de onderneming overeenkomsten met 10 sociale netwerken en drie aanbieders gesloten. 

Met Nimbuzz kunnen sociale netwerken hun gebruikers via de telefoon laten chatten, bestanden uit laten wisselen en bellen binnen Skype, AIM, Yahoo, MSN en GTAlk.

Het bedrijf, dat gevestigd is in Capelle aan de IJssel, heeft 70 medewerkers en beschikt over kantoren in Argentinië en Brazilië.