Niet iedereen zit te wachten op de nieuwste smartphone met touchscreen, internet- en e-mailmogelijkheden en een haast volwaardig qwertytoetsenbord. Nokia's nieuwe Supernova-serie bestaat uit vrij simpele foto/muziek-gsm's, maar dan wel in een bijzonder goed ogend jasje.

Nokia heeft inmiddels vier nieuwe mobieltjes aangekondigd die het bedrijf nog dit jaar zal uitbrengen binnen de nieuwe Supernova-lijn. Als eerste verschijnt de Nokia 7310 Supernova. Dit mobieltje kan voorzien worden van frisse designs en opvallende kleurtjes.

Verder heeft dit model een 2 megapixel camera, een FM radio en een mp3-speler aan boord. Dit model komt een dezer dagen op de markt en gaat 155 euro kosten.

nokia supernova

Flickr
In de komende drie maanden volgen de Nokia 7210 en 7610. De eerste is een simpel mobieltje, maar wel met enkele mediamogelijkheden: zo kunnen er foto's mee worden gemaakt (2 megapixel) en eenvoudig worden geüpload naar Flickr, terwijl er ook weer een mp3-speler op zit en er een SD-geheugenkaart in past. De 7610 is een gelikte ‘slide'-gsm, die evenals de 7310 van verschillende opvallende frontjes te voorzien is. Ook dit mobieltje biedt mogelijkheden tot het nemen van foto's en beluisteren van muziek, al zien de foto's er met zijn 3,2 megapixel sensor en flitser net wat beter uit.

Als laatste verschijnt dit najaar de Nokia 7510. Dit openklappende mobieltje beschikt wederom over een verwisselbaar frontje. Er zit een 2,2 inch scherm op, samen met een 2 megapixel camera met flitser. Voor het opslaan van foto's en mp3'tjes wordt een 512MB SD-kaart meegeleverd. De Nokia 7210, 7510 en 7610 gaan respectievelijk 120, 180 en 225 euro kosten. Meer informatie is te vinden in Nokia's persbericht .