AMSTERDAM – Nederlandse ondernemers laten voor miljarden euro’s aan omzet liggen als het gaat om de exporthandel met Duitsland. Branches met extra potentie in Duitsland zijn de groothandel, industrie, transport en food & agri. Dat stelt de Rabobank in haar nieuwe Cijfers & Trends Sectorupdate.

De Rabobank ziet volop kansen om handelsactiviteiten bij onze oosterburen uit te breiden. Als redenen daarvoor noemt de bank het kwartaal-op-kwartaal groeicijfer van 1,5 procent, het beste resultaat dat Duitsland in twaalf jaar tijd bereikt. Daarnaast groeide het bruto binnenlandse product van Duitsland ten opzichte van vorig jaar met 2,6 procent.

Verder lijkt een einde te komen aan de grote economische problemen waarmee het land jarenlang kampte, deels als gevolg van de integratie van West- en Oost-Duitsland (de voormalige DDR). Sinds de val van de Muur zijn er nog niet zoveel mensen aan het werk geweest als nu. De werkloosheid heeft de laagste stand in vijftien jaar bereikt.

Meer weten?
Meer over Duitsland, en over ondernemen met en in dit land, staat in de nieuwe Rabobank Cijfers & Trends Sectorupdate met als thema 'Beter een goede buur - zakendoen met Duitsland' (pdf). Naast een macro-economisch overzicht en de stand van de economie van Nederland en van Duitsland, gaat het over kansen op zakendoen in Duitsland en de bijbehorende vestigingsfactoren.