De verschillende autofabrikanten gaan al een tijdje rollebollend over de Nordschleife in de strijd om de titel 'snelste productieauto'. Vooral Nissan en General Motors nemen deze strijd heel serieus. Nu is het weer General Motors dat een flinke tik heeft uitgedeeld met de Corvette ZR1.

In de afgelopen twee weken heeft General Motors flink getest en uiteindelijk heeft development engineer Jim Mero met de Corvette ZR1 een rondetijd van 7:26.4 minuten neergezet. Dat is sneller dan de Nissan GT-R (7:29) en zelfs de Pagani Zonda F Clubsport moet met z'n 7.27.82 minuten op de Nordschleife z'n meerdere erkennen in de ultieme straat-Corvette. De Corvette Z06 is maar liefst 16,5 seconden langzamer dan de ZR1.

Het is nog even de vraag hoe lang ze bij General Motors kunnen genieten van de pas verworven titel. Nissan is momenteel flink aan het testen met de GT-R V-Spec (foto 2), een lichtere versie van de GT-R met meer pk's aan boord. Bovendien komt Pagani met de Zonda Cinque (foto 3), een straatversie van de extreme Zonda R raceauto.