NEW YORK - De Amerikaanse bierbrouwer Anheuser-Busch is van plan het overnamebod van InBev ter waarde van 46,3 miljard dollar (circa 30 miljard euro) te verwerpen omdat het te laag is. Dat zei een anonieme bron bij Anheuser-Busch tegen de zakenkrant The Wall Street Journal.

Anheuser-Busch zou de afwijzing nog deze week bekendmaken. De brouwer van Budweiser wil een eigen herstructureringsplan naar buiten brengen waarin de kosten met 500 miljoen dollar worden verlaagd en bepaalde bedrijfsonderdelen worden verkocht.

Zo zou Anheuser-Busch de koers van zijn aandeel willen opkrikken en meer dividend uitkeren aan de aandeelhouders. Als Anheuser-Busch het bod daadwerkelijk afwijst, verwachten analisten dat InBev zijn bod gaat verhogen of een vijandig bod uitbrengt.

Hoegaarden
Het Belgisch-Braziliaanse InBev, bekend van onder meer Hoegaarden, Jupiler en Stella Artois, liet woensdag in een brief aan het bestuur van Anheuser-Busch nogmaals weten het bedrijf te willen overnemen voor 65 dollar per aandeel. InBev maakte zijn bod twee weken geleden bekend, maar Anheuser-Busch heeft nog niets laten weten. Een overname van Anheuser-Busch door InBev zou leiden tot 's werelds grootste bierbrouwer.