BRUSSEL - Het Belgische telecombedrijf Belgacom neemt de Luxemburgse activiteiten van zijn Zweedse branchegenoot Tele2 over. Dit maakten beide bedrijven donderdag bekend.

Onder de merknaam Tango is Tele2 de op een na grootste aanbieder van telefoondiensten in Luxemburg. Het bedrijf heeft 238.000 mobiele klanten en biedt ook breedbandinternet en telefonie via de vaste lijn aan.

Naast de Luxemburgse activiteiten verkoopt Tele2 ook zijn bedrijfsonderdeel in Liechtenstein aan Belgacom. Met de overnames is in totaal een bedrag van 2 miljard Zweedse kroon (212,7 miljoen euro) gemoeid.

Synergievoordelen
Belgacom verwacht met de overname synergievoordelen van 25 miljoen euro te kunnen behalen. De voordelen moeten ontstaan door het samenvoegen van de activiteiten van Belgacom in het groothertogdom met die van Tango. Belgacom probeerde vorig jaar al de Luxemburgse aanbieder VOXmobile te kopen, maar verloor toen de strijd van landgenoot Mobistar.

De verkoop van Tango past in de strategie van Tele2, dat twee jaar geleden al bekendmaakte zich te willen concentreren op activiteiten in Zweden, Rusland en de Baltische staten. Analisten verwachten dat het Zweedse bedrijf zich later dit jaar zal terugtrekken uit Duitsland.