AMSTERDAM - Krantenuitgever Wegener schrapt 395 tot 465 banen als gevolg van moeilijke marktomstandigheden. Dat maakte Wegener, uitgever van regionale dagbladen als de Gelderlander en het Brabants Dagblad, donderdag bekend.

Wegener wil hiermee jaarlijks 32 miljoen tot 37 miljoen euro besparen. De Britse investeerder Mecom, die de uitgever vorig jaar overnam, wil alle Wegener-uitgeefactiviteiten samenvoegen tot één bedrijf: Wegener Media. Ook alle ondersteunende diensten worden samengevoegd. Alleen de drukkerij van het concern blijft als zelfstandige eenheid opereren.

De reorganisatie wordt dit jaar al ingezet, aldus de uitgever. Het plan wordt naar eigen zeggen versneld uitgevoerd, vanwege "veranderende marktomstandigheden". Sinds maart is Wegener bezig met een onderzoek naar de organisatie van het concern. Donderdag worden de volledige resultaten van het onderzoek bekendgemaakt.

Fusie
Wegener liet in april weten dat de uitgever voorlopig nog niet fuseert met de Mediagroep Limburg (MGL), ook eigendom van Mecom. Volgens de ondernemingsraad (or) van Wegener blijft MGL, uitgever van Dagblad de Limburger en het Limburgs Dagblad, definitief zelfstandig.

Wegener bracht de afgelopen twee jaar het aantal voltijdsbanen al terug van 4700 tot ruim vierduizend. De uitgever sneed toen vooral in krantenredacties.