AMSTERDAM - De prijs voor een vat ruwe olie is ruim twee procent gedaald nadat het Amerikaanse ministerie van energie woensdag meldde dat de olievoorraad gestegen is. Het is de eerste keer in zes weken dat dat het geval is.

De voorraden ruwe olie van de Verenigde Staten stegen de afgelopen week met 800.000 vaten, waarmee de voorraad opgelopen is tot 301,8 miljoen. Analisten hadden juist een daling met 900.000 vaten voorzien, zo meldt persbureau Bloomberg.

OPEC
De Verenigde Arabische Emiraten, de op twee na grootste olieproducent binnen de OPEC, staan klaar om de leveringen op te schroeven als dat nodig is. Dat liet olieminister Mohamed al-Hamli woensdag weten. De Emiraten produceerden in mei 2,65 miljoen vaten olie per dag. Al-Hamli stelde bovendien te geloven dat de markt momenteel goed voorzien is.  

Afgelopen weekend liet de nummer één op het gebied van olieproductie, Saudi-Arabië, al weten zijn dagelijkse productie op te voeren. Het land beloofde zondag op de olietop in Jeddah om met ingang van volgende maand 200.000 vaten per dag extra te produceren.