LONDEN - Royal Bank of Scotland verwacht dit jaar geen extra afschrijvingen te hoeven doen op beleggingen in zogeheten subprime-producten. Dat heeft de Britse bank woensdag bekendgemaakt in een tussentijds handelsbericht.

De mededeling komt op het moment dat analisten zich zorgen maken over verdere afschrijvingen bij banken als Citigroup, Merrill Lynch en UBS, die hard geraakt werden door de kredietcrisis.

RBS zei in april er rekening mee te houden netto 4,3 miljard pond (5,4 miljard euro) af te moeten schrijven als gevolg van de kredietcrisis. "Naar verwachting volstaat dat bedrag", aldus bestuursvoorzitter Fred Goodwin.

Geldmarkten
Volgens de topman heeft RBS sinds het begin van dit jaar goed gepresteerd, maar hadden de resultaten nog beter kunnen zijn zonder de "aanhoudende verslechtering van de geldmarkten."

RBS heeft net een forse aandelenemissie afgerond, waarmee 12 miljard pond werd opgehaald om de balans te versterken. Die was verzwakt na de overname van ABN Amro, samen met Fortis en Banco Santander. Volgens Goodwin ligt de integratie van de onderdelen van ABN Amro iets voor op schema. Bij de presentatie van de halfjaarcijfers, op 8 augustus, volgen hierover meer details.