AMSTERDAM – Acht procent van de werkgevers verwacht het komende kwartaal meer personeel aan te nemen. Dat is evenveel als in het vorige kwartaal, zo blijkt uit de Arbeidsmarktbarometer van Manpower.

Volgens Hans Leentjes, Algemeen Directeur Manpower Nederland, stabiliseert het optimisme van de Nederlandse werkgevers over de ontwikkeling van de werkgelegenheid voor het derde kwartaal van 2008. Hij licht toe: "Het lijkt erop dat ondernemers in ieder geval het vertrouwen hebben dat het klimaat niet verder zal verslechteren."

De sector Landbouw, Bosbouw en Visserij verwacht de grootste stijging van de werkgelegenheid, terwijl het vertrouwen voor het komende kwartaal het meest daalt in de Bouwnijverheid. Leentjes vervolgt: "Bij de overige sectoren zijn de cijfers stabieler. De verschillen betreffen hier slechts enkele procentpunten ten opzichte van vorig kwartaal."

Noord-Nederland
Werkgevers in Noord-Nederland zijn voor het aankomend kwartaal het meest optimistisch: in deze regio verwacht tien procent hun personeelsbestand te willen uitbreiden. In West-Nederland zijn de werkgevers wat minder positief: daar denkt vijf procent meer werknemers aan te nemen.