AMSTERDAM - Investeerder, grootaandeelhouder en luis in de pels van Yahoo, Carl Icahn, schuwt geen enkel middel om het bestuur van Yahoo zover te krijgen dat het het internetbedrijf aan softwaregigant Microsoft aanbiedt.

In de meest recente episode van de pennenstrijd tussen de belegger en zijn doelwit, beschuldigt Icahn de top van het concern ervan dit te weerhouden van vooruitgang door een opeenvolging van mislukte strategieën, zo meldt the Wall Street Journal maandag.

De brief van Icahn vormt de nieuwste poging van de belegger om het Yahoo-bestuur, onder leiding van Jerry Yang, uit het zadel te werpen en het bedrijf zover te krijgen zich aan Microsoft aan te bieden voor 34 dollar per aandeel.

Sabotage
De activistische aandeelhouder stelde in een brief die hij vorige week schreef, dat het bestuur de plannen van Microsoft saboteerde door de introductie van een afvloeiingsplan voor personeel. Het plan zou het voor Microsoft moeilijker en duurder gemaakt hebben om Yahoo over te nemen. Het bedrijf verdedigde zich vervolgens met het argument dat het door middel van het plan juist talent voor het concern wilde behouden.

In een daaropvolgende brief stelde Icahn de langetermijnprestaties van het bedrijf aan de kaak. Het concern verpakte zijn weerwoord in een brief aan de aandeelhouders. Daarin doet het een dringende oproep aan zijn investeerders om tijdens de aandeelhoudersvergaderig van 1 augustus het zittende bestuur te herkiezen.

Aandeelhouderswaarde 
Yahoo stelt in de brief 'altijd open te hebben gestaan voor een transactie met Microsoft, als die onze aandeelhouders volledige en zekere waarde verschaft'. Verder stelt het bedrijf dat 'meneer Icahn geen geloofwaardig plan heeft voor Yahoo, behalve het bedrijf te verkopen aan Microsoft, ondanks het feit dat het concern heeft aangegeven momenteel geen interesse te hebben in een overname'.

Volgens het internetbedrijf zal een keuze voor Icahn resulteren in 'een substantiële erosie van aandeelhouderswaarde'.