AMSTERDAM - Terwijl Nederland zich opmaakt voor de eerste wedstrijd van het 'Ons Oranje'-elftal op het EK in Zwitserland, maakt supermarktketen Plus bekend zijn samenwerking met de Eredivisie Voetbal te beëindigen.

Een woordvoerder van Plus bevestigde maandag een bericht met deze strekking in vakblad Distrifood. De reden voor het beëindigen van de samenwerking was de combinatie van de duur van het contract en de hoogte van het sponsorbedrag, aldus de woordvoerder. Wat Plus betaalde voor de samenwerking, wilde de zegsman niet zeggen.

Het contract had een duur van drie jaar en een optie voor verlening van twee jaar. Bovendien wil Plus zich op andere manieren qua sponsoring en communicatie gaan profileren. Hoe dat eruit gaat zien, is nog niet bekend.

Effectiviteit
De beslissing is in gezamenlijk overleg gebeurd, aldus de woordvoerder. "We zagen dat de effectiviteit van de campagnes afnam en dat alles heeft ons aangezet het nog eens goed te bekijken." Het contract liep tot eind juni. Plus kende de afgelopen jaren spaaracties voor placemats, spelersbussen en clubmagneten.