AMSTERDAM - HP en Acer hebben hun strijd over patentinbreuk bijgelegd. Hiermee is een eind gekomen aan drie rechtszaken en twee onderzoeken van de Amerikaanse handelscommissie ITC.

Hewlett-Packard (HP) en Acer hebben dit vandaag bekendgemaakt. Geen van beide bedrijven wilde de voorwaarden van de schikking nader toelichten.

De onenigheid tussen de pc-leveranciers begon vorig jaar. Volgens HP maakte het Taiwanese Acer inbreuk op tenminste tien patenten. Het bedrijf trachtte via rechtswege de import van Acer in de VS te blokkeren.

Afgekeken
Acer sloeg terug met een eigen aanklacht wegens patentbreuk. HP zou onderdelen van de antenne- en dvd-rom-technologie van Acer hebben afgekeken. De rechtszaak diende bij hetzelfde Texaanse gerechtshof waar HP's klachten waren ingediend. Deze rechtbank staat al jaren bekend om zijn 'vonnisvriendelijkheid' jegens patenthouders.

HP is de grootste pc-fabrikant ter wereld, maar Acer is een stijger in de top 5. Vorig jaar veroverde Acer de derde positie, vóór Levono maar achter HP en Dell.