Met de benzineprijs rond de 1,60 euro zou je het niet verwachten, maar vandaag doen de autofabrikanten het niet voor minder dan 600 pk. Zonet was er de Pagani Zonda Cinque, nu komt Bentley met de Flying Spur Speed op de proppen.

De Continental Flying Spur Speed heeft de motor aan boord die we al kennen uit de Continental GT Speed. Dat betekent 610 pk, 322 kilometer per uur en een sprint van 0 tot 100 kilometer per uur in 4,8 seconden. Wie nog sneller wil rijden in een vierdeurs auto, zal z'n heil moeten zoeken in de maniakale Brabus Rocket.

De Speed-versie onderscheidt zich van z'n gewone broertje door een grille van donker chroom en aan de achterkant tonen twee dikkere uitlaatpijpen de intenties van de limousine. Verder staat de auto 10 millimeter dichter bij het asfalt. Om de boel in het gareel te houden, zijn er speciale Pirelli PZero banden en een geupdate ESP.

CO2-uitstoot
Bentley's supersedan is geen lichtgewicht: de auto weegt maar liefst 2475 kilogram. Echte professionals schijnen met 'Het Nieuwe Rijden' een gemiddeld verbruik van 16,6 liter per 100 kilometer te kunnen halen. Voor de stad is de fabrieksopgave zelfs 25,3 liter per 100 kilometer. De CO2-uitstoot bedraagt 396 gram per kilometer.
 
De clientèle zal daar waarschijnlijk geen seconde wakker om liggen, net zo min als om de prijs van de Continental Flying Spur Speed. Die is op dit moment nog niet bekend.