AMSTERDAM - De activistische belegger Frans Faas is weer op oorlogspad. Het doelwit is nu het kleine beursgenoteerde elektronicabedrijf Exendis, dat volgens Faas te weinig informatie heeft verstrekt over het voornemen van de directie om het bedrijf van de beurs te halen via een management buy-out.

Faas verklaarde zondag dat Exendis meer waard is dan de overnamesom van 5 miljoen euro die drie directieleden willen betalen. De belegger wil nu dat Exendis binnen enkele dagen meer informatie verschaft, onder meer over de waardering van de bezittingen en de toekomstverwachtingen van het bedrijf.

Recalcico
Faas is de voorman van het beleggingsfonds Recalcico, dat een belang van ruim 10 procent heeft opgebouwd in Exendis. Recalcico is naar eigen zeggen een aandeelhouder voor de lange termijn. Eerder dit jaar wist Faas Exendis al te bewegen tot een herziening van de jaarcijfers omdat de bonussen van de directietop te zwaar zouden drukken op de resultaten van de onderneming.

Recalcio deed ook van zich spreken bij de zadenhandelaar Alanheri, eveneens een klein fonds op de effectenbeurs in Amsterdam. Faas zorgde voor een vertrek van het bestuur en deelt daar nu zelf de lakens uit.