Net als al die andere meeneemgadgets, worden digitale camera's met de week compacter, platter, lichter, veelzijdiger en goedkoper. Ook Samsungs nieuwe i-serie doet mee aan deze trend: het zijn volledige mediaspelertjes geworden.

Samsung heeft deze week drie nieuwe camera's geïntroduceerd die meer kunnen dan alleen maar fotootjes ‘knippen'. Zo is de i8 volgens Samsung een ultradunne 8 megapixel camera met driemaal optische zoom. Maar daarnaast kan dit apparaatje ook gebruikt worden als mp3-en videospeler. Ook kunnen er video's mee opgenomen worden, die in een handomdraai op Youtube zijn te zetten.

Textviewer
Het tweede model, de i80, is een zogeheten ‘slide open'-camera die min of meer hetzelfde kan als de i8, al kan de lichtgevoeligheid hierbij opgeschroefd worden tot niet 1600, maar 3200 ISO. Bovendien kan dit cameraatje ook dienstdoen als textviewer.

De i100 tenslotte wordt door Samsung aangeprezen als het high-end model van de nieuwe serie. Bovenop de functies van de andere twee camera's, heeft de i100 een fotoresolutie van 10,2 megapixel en een World Tour Guide, waarmee men overal ter wereld toeristische informatie kan opvragen. De Samsung i8, i80 en i100 zijn inmiddels te koop voor respectievelijk 229, 249 en 279 euro.