NEW YORK - De Amerikaanse gamesfabrikant Take-Two Interactive is uit de rode cijfers gekomen dankzij het verkoopsucces van het gewelddadige computerspel Grand Theft Auto IV. De onderneming meldde donderdag dat het afgelopen kwartaal een winst van 98,2 miljoen dollar heeft opgeleverd.

Een jaar eerder was er nog een verlies van 51,3 miljoen dollar. Take-Two hanteert een gebroken boekjaar. Het afgelopen kwartaal, het tweede in het boekjaar, liep op 30 april af.

De gamesfabrikant boekte een omzetstijging van 160 procent tot 539,8 miljoen dollar. Grand Theft Auto IV kwam op 29 april op de markt. Het spel was daarvoor al massaal ingekocht door de detailhandel. Eind mei waren er zo'n elf miljoen spellen verkocht aan de detailhandel, waarvan 8,5 miljoen zijn doorverkocht aan consumenten.

EA
De goede cijfers zijn voor Take-Two een belangrijke steun in de rug in zijn overnamegevecht tegen gamesgigant Electronic Arts (EA). Dit concern is bereid om 2 miljard dollar te betalen voor alle activiteiten van Take-Two. Het is EA echter vooral te doen om Grand Theft Auto.