AMSTERDAM - Corporate Express is in gesprek met zijn branchegenoot Staples over diens overnamebod van 9,15 euro per aandeel. Het bedrijf liet donderdag weten Staples te hebben uitgenodigd, waar het Amerikaanse bedrijf op is ingegaan. "We praten al", zei een woordvoerster van Corporate Express.

Corporate Express wil nog niet zeggen wat het van het bod van Staples vindt. Het bedrijf blijft bij de verklaring van eerder deze week dat het bod zorgvuldig wordt bestudeerd.

Dat beide partijen elkaar ontmoeten, zou er op kunnen duiden dat ze dicht bij een overeenkomst zijn. Corporate Express zegt met Staples informatie uit te willen wisselen. Ook hoopt het handelsbedrijf meer te weten te komen over de intenties van de Amerikanen.

Staples
Corporate Express heeft lang geprobeerd om Staples van zich af te houden. Eerdere biedingen van het Amerikaanse concern werden als veel te laag bestempeld. In een poging om Staples definitief van zich af te slaan, bereikte de directie van Corporate Express een akkoord met Franse Lyreco over een fusie.

Staples besloot deze week zijn bod echter fors te verhogen, van 8 euro tot 9 euro per aandeel. Daarmee zouden de Amerikanen 1,7 miljard euro betalen voor hun prooi.

Aandeelhouders
Enkele grote aandeelhouders van Corporate Express hebben inmiddels hun steun toegezegd aan het bod van Staples. Staples meldde donderdagochtend al 12,3 procent van de aandelen in handen te hebben.