AMSTERDAM - De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) wil dat Corporate Express aan tafel gaat zitten met diens Amerikaanse branchegenoot en belager Staples over een mogelijke overname. Ook wil de beleggersclub dat het bedrijf de boeken opent voor de Amerikanen. Dat liet de VEB donderdag weten.

Dinsdag verhoogde Staples het bod naar 9,15 euro per aandeel Corporate Express, nadat het Nederlandse bedrijf twee eerdere biedingen als te laag had bestempeld. Corporate Express liet in een reactie op de verhoging weten het bod zorgvuldig te bestuderen.

Niettemin lijkt een overname door de Amerikanen te slagen. Aandeelhouders van Corporate Express, dat Staples van zich af wil houden door het Franse Lyreco over te nemen, lijken te zwichten voor het bod van Staples.

Toegang
Volgens de VEB moet Staples dezelfde toegang krijgen tot de boeken van Corporate Express als Lyreco. Staples, een serieuze partij volgens de beleggersvereniging, kan dan beter inzicht krijgen in de mogelijke synergievoordelen.

Staples-topman Ron Sargent zei woensdag dat zijn bedrijf nog geen uitnodiging had ontvangen om in de boeken van Corporate Express te mogen kijken. Staples heeft inmiddels 12,3 procent van de aandelen Corporate Express in handen, zo meldde het bedrijf donderdag. Met toezeggingen van andere aandeelhouders komt het totale belang uit op ruim een derde.