REEUWIJK - Werkgevers die tijdens het EK voetbal het ziekteverzuim zien stijgen, kunnen zich daar tegen verzekeren met de Oranje Verzuimcheck. Verzekeringsmaatschappij SEZ zorgt ervoor dat werknemers die zich ziek melden nog dezelfde dag controle aan huis krijgen. Dat liet SEZ donderdag weten.

SEZ komt met de Verzuimcheck omdat bij andere titeltoernooien de werkgevers te maken hebben met een opvallende toename van het ziekteverzuim. Ondernemingen kunnen daardoor flinke financiële schade oplopen. SEZ roept bedrijven wel op met hun personeelsleden te praten over de 'EK-koorts'. Dan is duidelijk wanneer hij/zij tijdens het voetbaltoernooi vrij wil zijn of een uurtje eerder naar huis wil gaan.

Tijdens het vorige EK in Portugal onderzocht ArboNed het ziekteverzuim. Op de dag dat Nederland uitkwam tegen Letland meldde 19 procent meer werknemers zich ziek. De dag erna veroorzaakte de overwinningroes een toename van 15 procent. Op de dag van Nederland-Portugal lag het ziekteverzuim 3 procent hoger.