AMSTERDAM - In Nederland regelt ruim een op de drie bedrijven geen aparte introductie voor starters. Bij slechts één op de vijf bedrijven maken mentoren de starters wegwijs.

Dit zijn enkele resultaten uit een onderzoek van financieel uitzend- en detacheringsbureau Accountemps onder 3.708 internationale HR- en finance managers.

De onderzoekers merken op dat bedrijven weliswaar bereid zijn aanzienlijk te investeren om jong talent te vinden maar dat zij vervolgens vergeten dat talent te ontwikkelen en door goede begeleiding aan zich te binden.

Fouten
De belangrijkste fouten die starters volgens hun leidinggevenden in de eerste drie maanden maken, zijn een gebrek aan pro-activiteit en geen hulp vragen. Andere fouten die starters maken zijn zich niet aanpassen aan de cultuur, zich niet aanpassen aan het team, geen oog voor details en fouten in het werk.

Het onderzoek werd gehouden in maart en april 2008 in 17 landen: Australië, Nieuw-Zeeland, Japan, Hong Kong, Brazili?, Singapore, Belgi?, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittanni?, Ierland, Itali? Luxemburg, Nederland, Spanje, Tsjechi? en Zwitserland.