BERLIJN/DUSSELDORF - Het Duitse spoorbedrijf Deutsche Bahn heeft een onderneming ingehuurd die telefoongegevens van medewerkers moest nagaan.

Het gaat om dezelfde firma die ook door Deutsche Telekom in de hand was genomen om medewerkers en journalisten te bespioneren. Dat meldde dinsdag de Duitse krant Handelsblatt.

Een woordvoerder van Deutsche Bahn zou tegenover Handelsblatt hebben bevestigd dat er een 'zakenrelatie' met het bedrijf Network Deutschland bestaat. Maar hij sprak tegen dat er "onrechtmatig toezicht over werknemers of andere personen werd uitgeoefend". Later op dinsdag geeft Deutsche Bahn nadere toelichtingen aan de pers.

Deutsche Telekom kwam eerder deze maand in opspraak omdat het bedrijf via een derde onderneming eigen werknemers en journalisten zou hebben bespioneerd om te achterhalen wie informatie naar de pers zou lekken. Deutsche Telekom gaf toe dat er telefoongesprekken werden 'geregistreerd', maar zei dat er geen gesprekken werden afgeluisterd, zoals Duitse media hadden gemeld.