AMSTERDAM - Asustek melkt het succes van zijn Eee PC volledig uit. De fabrikant kondigt vandaag tijdens de Computex-beurs naast twee nieuwe Eee PC's, een online opslagdienst ook een iMac-kloon aan.

Asustek komt in september met de Eee Monitor op de markt, oftewel een beeldscherm met geïntegreerde pc. De pc-bouwer hoopt hiermee een goedkoop alternatief te bieden voor de iMac van Apple. Verdere details over de Eee Monitor zijn nog niet bekend.

Concreter is het plan om online opslagcapaciteit te gaan bieden bij de Eee PC. Asustek levert vanaf vandaag tot 20 GB aan online storage. Op deze manier hoopt de leverancier de beperkte flash-gebaseerde opslag van de mini-pc te compenseren.

Eee Store
De gegevens worden opgeslagen op de servers van Asustek en beheerd door de Taiwanese telco Chunghwa Telecom. Eee PC-gebruikers kunnen een jaar lang gratis gebruikmaken van de Eee Store.

Zoals gisteren al gemeld toont Asustek deze week ook nieuwe Eee PC-modellen, te weten de Eee PC 901 en de Eee PC 1000 met een 10-inch beeldscherm en een toetsenbord met normale afmetingen.