AMSTERDAM – Zestig procent van de werknemers is actief op zoek naar een andere baan. De belangrijkste reden is slecht management, direct gevolgd door hoge werkdruk, slecht salaris of beperkte doorgroeimogelijkheden. Dat blijkt uit een onderzoek onder 1.500 werknemers van plezieropjewerk.nl.

Andere redenen die in het onderzoek vaak zijn genoemd zijn werkonzekerheid, bureaucratie en zeurende collega's.

Medewerkers zijn juist geneigd om bij een werkgever te blijven wanneer de collega's leuk zijn, de werksfeer goed is, zij uitdagend en afwisselend werk krijgen geboden en voldoende vrijheid hebben.

Aansluiting
Ruim zeven van de tien werknemers (72 procent) vindt zijn werk goed aansluiten op zijn capaciteiten. Verder blijkt uit het onderzoek dat maar liefst 87 procent zijn werk nuttig en zinvol vindt en 82 procent voldoende eigen verantwoordelijkheid heeft. Ook is men te spreken over zijn collega's (86 procent).

Toch zijn er nog ergernissen. 71 procent geeft aan dat het geklaag op het werk te grote vormen heeft aangenomen. Verder wordt in 57 procent van de gevallen helemaal geen aandacht besteed aan een succesvol afgeronde klus, terwijl in 38 procent van de gevallen volstaan wordt met een complimentje van de baas.