AMSTERDAM - Een winstpremie voor de Oranjeselectie is onnodig. Dat vindt een kleine meerderheid, 55 procent, van de 49.400 respondenten op de Oranje Vraag van Vandaag van ING.

De overige 45 procent ziet dus wel iets in een winspremie voor de spelers. Deze zou gemiddeld zo'n 44.000 euro per speler moeten bedragen. 'Zij geloven kennelijk in de extra motivatie die een winstpremie kan betekenen', aldus ING.

Op dit moment zijn de winstpremies nog niet bekend, maar op basis van de premies die de andere deelnemers aan het EK bij winst te wachten staat, lijkt deze boven de 100.000 euro per speler uit te gaan komen.

EK-titel
Voor de EK-titel heeft overigens 31 procent van de Nederlanders van 16 jaar en ouder wel geld over, zo kwam uit eerder onderzoek naar voren. In totaal bleken de respondenten er 400 miljoen euro voor over te hebben om de bokaal in de wacht te slepen. 

'Er is dus een duidelijk verschil tussen wat Nederlanders de EK-titel waard vinden en wat ze denken dat een zinnige winstpremie is', zo concludeert de bank.