UTRECHT - Het streekvervoer ligt dinsdag voor de derde dag op rij plat door een staking van ontevreden buschauffeurs. FNV Bondgenoten, de belangrijkste vakbond in de branche, noemde een nieuw loonbod van de werkgevers in het cao-conflict dinsdagavond "onvoldoende".

CNV-bestuurder Wyb Kusters sprak van "een ontzettende gemiste kans". Volgens Kusters bieden de werkgevers in de praktijk 5 procent loonsverhoging in twee jaar tijd.

"Daarnaast bieden ze nog 3 procent extra loon, gekoppeld aan voorwaarden, zoals flexibeler werken en het aanpassen van roosters. Als ze die voorwaarden niet hadden gesteld, en 8 procent structureel hadden geboden, dan waren wij direct bereid geweest om om de tafel te gaan zitten met de werkgevers".

Derde bod
Het is het derde loonbod in ruim een maand tijd. Het vorige bod dateert van half mei. Destijds boden de werkgevers 12 procent loonsverhoging over drie jaar en een dertiende maand voor de werknemers. In ruil daarvoor zouden de chauffeurs hun doorbetaalde pauzes, zeventien atv-dagen en de bestaande 0,65 procent eindejaarsuitkering moeten inleveren.