ISTANBUL - De luchtvaartcombinatie Air France-KLM gaat samen met branchegenoot China Southern Airlines een onderneming oprichten voor vrachtverkeer tussen China en Europa. Dit heeft Air France-KLM maandag laten weten

De topmannen van beide bedrijven presenteerden het verbond in Istanbul, waar de internationale luchtvaartindustrie bijeen is voor een conferentie.

Volgens Air France-KLM gaat het om een ambitieus project. Eind dit jaar moet toestemming zijn verkregen van de autoriteiten.

Skyteam
China Southern is geen onbekende voor Air France-KLM. Het bedrijf is sinds november vorig jaar lid van het luchtvaartverbond Skyteam, waarvan Air France en KLM ook deel uitmaken. De onderneming beschikt van alle Chinese luchtvaartbedrijven over de meeste vliegtuigen en vervoert de meeste passagiers. De belangrijkste luchthavens voor het bedrijf zijn de internationale vliegvelden van Peking en Guangzhou.

Air France en KLM lieten vorig jaar al weten te willen doorgroeien in opkomende markten. Zo zinde de Frans-Nederlandse onderneming op uitbreiding van haar vluchten naar China en India.