AMSTERDAM - De Nederlandse website Wakoopa, een sociaal netwerk voor software en games, heeft een tweede investering gekregen. Big Bang Ventures en HENQ Invest stappen in het jonge webbedrijf, dat vorig jaar begon en inmiddels 30 duizend leden telt.

Via Wakoopa kunnen de leden zien welke software en games ze gebruiken, het doel is om ze op die manier op nieuwe software te attenderen. Wakoopa kreeg eerder geld van het Dutch Creative Industry Fund, dat is opgezet door onder meer Ilse Media, De Telegraaf, uitgever IDG en Veronica Holding. Zij staken 50 duizend euro in Wakoopa.

De omvang van de tweede investeringsronde is niet bekend gemaakt. "Wakoopa sluit perfect aan op onze missie; het ondersteunen van intelligente en gedreven ondernemers in de ICT-sector. Wij zien voor Wakoopa een grote rol weggelegd in de convergentie van een online sociaal netwerk en slimme aanbevelingen over software en games gebruik", aldus Barend van den Brande van het Belgische Big Bang Ventures.

Oprichters
Oprichters van Wakoopa zijn Wouter Broekhof en Robert Gaal. Zij werden door BusinessWeek op de lijst van Europe's Top Young Entrepreneurs 2007 gezet. Gaal over het doel van de nieuwe investering: "Met deze financiële ruimte zullen we vooral meer talentvolle mensen aantrekken voor ons team en op zoek gaan naar internationale partners. Deze twee fondsen kun je het beste beschrijven als ervaren professionals die zich gedragen als jonge honden. Dat past enorm bij ons."