AMSTERDAM - Verzekeringsconcern Aegon streeft naar een jaarlijkse winstgroei van minstens 10 procent van het onderliggend resultaat. Aegon maakte dat maandag voorbeurs bekend als een van de doelstellingen van de strategie van het concern.

Aegon gaat daarbij uit van een onderliggend resultaat van 2 miljard in 2007 en wil dat tot 2012 jaarlijks gemiddeld met meer dan 10 procent laten groeien. Vorig jaar kwam die groei uit op 4 procent.

Aegon wil zijn doelstellingen bereiken door zijn afhankelijkheid van de activiteiten in de Verenigde Staten terug te brengen. Ook gaat het bedrijf onderdelen die onderpresteren afstoten. Daarnaast wil de verzekeraar groeien door nieuwe producten te introduceren en overnames te doen.

Groei
Aegon liet in een verklaring weten "versnelling van de groei in nieuwe markten" te willen "om zo een evenwichtiger internationale spreiding te bereiken". De verzekeraar wil dat in 2012 meer dan 50 procent van het vermogen is geïnvesteerd in activiteiten buiten de VS.

Het concern wil daarbij het rendement op eigen vermogen verhogen van 12 procent dit jaar, naar 14 procent in 2010 en minstens 15 procent in 2012.