Het afgelopen jaar hebben de Corona maatregelen voortdurend uitgedaagd tot bijstellen, veranderen en vernieuwen. Dat stelt andere eisen aan leiderschap. Hoe kun je als leider ‘dichtbij op afstand’ zijn? Hoe zorg je voor verbinding en teamgeest? Hoe werken communicatie, besluitvorming, hiërarchie en conflict? Samen met een aantal gasten geeft Jitske Kramer het antwoord. Wie de gasten zijn is nog een verrassing.

Specificaties

Over Jitske Kramer

Jitske Kramer is een corporate antropoloog, spreker, ondernemer en oprichter van HumanDimensions. Ze is de auteur van onder andere Managing Cultural Dynamics, Deep Democracy, en The Corporate Tribe (2016 Management Book of the Year).

Het programma

 • Om 14.00 uur is de start van de digitale masterclass.
 • Blok 1 - Cultuurshock!
  Corona heeft sommige werkprocessen definitief veranderd. Een spoedcursus antropologie geeft handvatten om naar je organisatiecultuur te kijken en antwoord te geven op de vraag: is deze tijd een crisis of een transformatie? En wat gebeurt er als straks alle corona-maatregelen vervallen?
 • Blok 2 - Hybride werken
  Wat betekent locatie- en tijdonafhankelijk werken voor processen die zich thuis voelen in een kantoorgebouw? Hoe stuur je op afstand en hoe zorg je dat mede­werkers de organisatiewaarden naleven, ook als je elkaar niet dagelijks ziet?
 • Blok 3 - Digitaal menselijk leiderschap
  Cultuur zit tussen mensen, in de relaties, in de emoties. Hoe zorg je voor trots en het welzijn van je mensen? Hoe breng je warmte en verbinding in online meetings? Hoe voer je ook de lastige gesprekken online?
 • Blok 4 - Omgaan met veranderingen
  Hoe help je mensen om het tempo van veranderingen bij te benen? En hoe ga je daar zelf mee om? Welke leiderschapsstijl hoort daarbij? Hoe benut je dit wereldwijde ‘ondertussen’ om tot duurzame veranderingen te komen in jouw organisatie?
 • Om 18.00 uur is het einde van de digitale masterclass.