Getuige van nieuws? Met de NUlive-app kun jij een livestream starten en jouw beelden van het nieuws live naar de redactie van NU.nl sturen. Deze en andere livestreams kunnen vervolgens via de website en de apps van NU.nl direct met de rest van Nederland worden gedeeld.

Downloaden:
iOS:
klik hier
Android:
klik hier
Of zoek in de App Store of Play Store naar: NUlive


Bekijk hoe NUlive werkt in 60 seconden:

Belangrijkste vragen en antwoorden


Wat is NUlive?


NUlive is een losse app van NU.nl waarmee u livestreams naar de redactie kunt sturen. Bent u getuige van nieuws zoals een brand, groot evenement of bijvoorbeeld extreem weer? Dan kunt u met NUlive uw videobeelden direct livestreamen naar NU.nl.
 

Filmt NUlive altijd?

De app begint pas met opnemen zodra u op 'camera activeren' klikt.
 

Is mijn stream altijd live te zien op NU.nl?

Uw stream komt, wanneer u begint met filmen, altijd live door op de redactie. Hij is dan echter nog niet meteen zichtbaar voor onze lezers. Redacteuren van NU.nl bepalen welke beelden wel en niet worden getoond.
 

Hoe kan ik zien wanneer mijn beelden gebruikt worden?

Als er 'on air' in beeld staat, zijn uw beelden live te zien op NU.nl. Staat er 'stand by'? Dan komt uw stream wel binnen, maar is hij door de redactie op dat moment niet live doorgezet.
 

In welke situaties kan ik NUlive gebruiken?

Wanneer u getuige bent van nieuws. Bijvoorbeeld, maar zeker niet uitsluitend, in de volgende situaties:

  • Bij diverse calamiteiten zoals branden, ontruimingen en na ongevallen (bel altijd eerst 112).
  • Bij een groot (sport)evenement zoals de start van de Tour de France, de Nijmeegse Vierdaagse of Koningsdag.
  • Bij extreem weer.
     

Hoeveel data verbruikt NUlive?

Dat hangt sterk af van de kwaliteit van de stream. Die kwaliteit wordt automatisch bepaald door de status van uw internetverbinding. Is die goed? Dan komt er hoge kwaliteit video door die meer data kost om te versturen. Het verbruik zal rond de 3 tot 5 MB per minuut liggen. Een half uur streamen komt dan uit op 90 tot 150 MB. 

Let op: Deze cijfers zijn schattingen en kunnen per situatie verschillen. U kunt hieraan geen rechten ontlenen.

Welke naam komt er in beeld te staan?

De naam die u uw telefoon eventueel gegeven heeft. Op een iPhone kan dit door naar Instellingen - Algemeen - Info - Naam te gaan. Op Android-toestellen kan dit door naar Instellingen - Toestel-info - Naam apparaat te gaan. 

Kan ik communiceren met de redactie?

We raden u aan tijdens het filmen ook oortjes in te doen. Op die manier kunnen we u vragen stellen of aanwijzingen geven. De redactie bepaalt wanneer er gecommuniceerd kan worden om alles goed te stroomlijnen.

Heeft u meer vragen? Neem contact op met redactie@nu.nl.

Algemene voorwaarden NUlive: klik hier

Tip de redactie
Let op: Je browser is verouderd waardoor de website niet goed wordt weergegeven. Meer informatie over browser ondersteuning