Een meerderheid in de Tweede Kamer vindt dat minister Stef Blok (Wonen) het hoogste belastingtarief voor inkomens vanaf 55.000 euro moet verlagen.

Dit bleek maandagavond tijdens een debat in de Tweede Kamer.

Naast de coalitiepartijen VVD en PvdA zijn D66, ChristenUnie en de SGP voor een verlaging van het toptarief van 52 naar 50 procent. 

De belastingtarieven worden voor de meeste inkomens verlaagd ter compensatie van de geleidelijke afbouw van de hypotheekrenteaftrek en de invoering van de annuitaire hypotheek voor nieuwe woningeigenaren.

Maar de VVD vindt het onrechtvaardig dat deze verlaging niet zou gelden voor de hoogste inkomens. "Dat is juist de groep die het meest betaalt", aldus VVD-Kamerlid Barbara Visser.

Belasting

Daarom stelt de partij met steun van de andere partijen de belastingverlaging voor. De belasting voor inkomens die vallen in de tweede en derde schijf van de inkomstenbelasting worden verlaagd naar 38 procent. 

"Doordat de inkomstenbelasting omlaag gaat, houd je meer over van het geld waar je hard voor hebt gewerkt. Alle inkomensgroepen profiteren door dit voorstel evenredig mee", aldus Visser.