AMSTERDAM – Nederlandse werkgevers zijn zuinig als het aankomt op de beloning van hun personeel. Salarissen zijn in 2012 opnieuw minder sterk gestegen.

Ook op secundaire arbeidsvoorwaarden wordt verder bezuinigd, zo blijkt woensdag uit het Nationaal Beloningsonderzoek 2012 van HR-adviesbureau Human Capital Group.

De gemiddelde totale loonstijging komt in 2012 uit op 1,9 procent. In 2011 bedroeg de stijging nog 2,1 procent. Werknemers leveren in op koopkracht, omdat de inflatie dit jaar hoger ligt dan de loonstijging.

Aan het begin van dit jaar dachten werkgevers nog op een loonstijging van 3,6 procent uit te komen. In de sector zakelijke dienstverlening gingen werknemers er het meest op vooruit, in de publieke sector het minst.

Pensioen

Op secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals pensioen en vergoedingen, is eveneens bezuinigd. Zo zet een groeiend aantal werkgevers het ouderdomspensioen om naar een spaarsysteem, de zogeheten beschikbare premieregeling.

“We zien dat ook op vergoedingen wordt bezuinigd. De onkostenvergoedingen, zoals voor internet en ziektekosten, zijn verlaagd of afgeschaft en ook het persoonlijk opleidingsbudget is drastisch verlaagd van gemiddeld 1.500 euro naar 1.100 euro per jaar”, aldus de onderzoekers.

Werkgevers verwachten wel meer te investeren in flexibeler werken en de ontwikkeling van werknemers.