Inboedelverzekeraars maken onderscheid tussen schade aan bezittingen binnen het huis en in de tuin.

Dat meldt vergelijkingssite Geld.nl donderdag.

Als een verzekerde met zijn tablet in de tuin gaat zitten, dan is het apparaat met de meeste inboedelverzekeringen niet meer verzekerd.

Slechts vijf van de vijftien onderzochte verzekeraars vergoeden schadegevallen in de eigen tuin. 

Elke verzekeraar keert een vergoeding uit, als een verzekerde zijn tablet binnenshuis laat vallen.

Maar als dat in de buitenruimte gebeurt, doen alleen Aegon, Allianz, Nationale Nederlanden, Univé en EAG dat met hun allriskverzekeringen. Bij andere verzekeraars moet daarvoor een aanvullende dekking worden afgesloten.

Strikt

De meeste verzekeraars willen schadegevallen in de tuin niet te vergoeden, omdat het risico op schade daar groter is dan binnenshuis. 

Maar volgens Geld.nl vinden veel consumenten dit onderscheid tussen huis en buitenruimte "onterecht strikt". Dat laten bezoekers van de site in reacties weten.

Uit te leggen

"Je kunt je afvragen of dit in het voorbeeld met de iPad wel uit te leggen is aan de klant. We zullen het onderwerp dus meenemen als we onze inboedelverzekering gaan reviewen", zegt een woordvoerder van Polis Direct tegen de vergelijkingssite.

"Wie met zijn iPad de tuin inloopt, zal niet begrijpen waarom hij een schade in huis wel vergoed krijgt en een schade twee meter verderop in de tuin niet. Terwijl die tuin toch echt bij zijn eigen domein hoort", meent een woordvoerder van Aegon.

Daarom vergoedt deze verzekeraar eventuele schadegevallen buitenshuis wel.

'Woningeigenaar meer kwijt aan verzekering'