De Hypotheker lanceert een notarisdienst. De intermediair in financieel advies werkt daarvoor samen met de landelijke keten Nationale Notaris.

De Jazeker Notarisservice omvat meer dan alleen een hypotheekakte en transportakte. Klanten kunnen via de dienst ook een testament, samenlevingsovereenkomst, voogdijakte en akte van schenking opstellen.

Directievoorzitter Paul van der Meijs van De Hypotheker zegt zijn klanten zoveel mogelijk te willen "ontzorgen". "Met deze nieuwe service bieden we een nog bredere dienstverlening als het gaat om het kopen van een huis", zegt Van der Meijs.

Veel kan digitaal gedaan worden en de verwerking van de akten is uitbesteed aan een gespecialiseerd backofficebedrijf. De laatste controles vinden plaats bij de notaris op kantoor. Op die manier probeert de keten de prijs laag te houden.

Eind vorig jaar is ook winkelketen Hema begonnen met een notarisservice voor consumenten. Afgelopen april heeft het bestuur van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) een zaak aangespannen bij de tuchtrechter, omdat de organisatie vreest dat Hema de zorgplicht niet naleeft.