Steeds meer mensen doen hun belastingaangifte binnen een uur. Bijna de helft, 46 procent, krijgt dat voor elkaar, tegenover een derde twee jaar geleden.

Dat blijkt uit een enquête van ING onder bezoekers van zijn website. Ruim vier op de tien respondenten zijn tussen de een en vier uur bezig met de belastingaangifte, terwijl elf procent meer dan vier uur besteedt aan de aangifte. 

Er wordt steeds meer gebruikgemaakt van de vooraf ingevulde aangifte. "Kennelijk scheelt dat veel consumenten tijd", concludeert de bank. Een derde van alle ondervraagden doet de belastingaangifte overigens niet zelf. 

Twee derde verwacht dat de belastingen de komende vijf jaar zullen stijgen. Een op de acht denkt aan belastingverlaging de komende tijd.

Hoewel de belastingdruk inmiddels is opgelopen tot 39,3 procent, staan er de komende tijd nog belastingverhogingen in de planning. 

Zo wordt in 2015 het tarief in de eerste schijf weer verhoogd. Inmiddels pleit echter ook een aantal politieke partijen  voor belastingverlagingen in 2015.