Vooral consumenten met een duurdere auto moeten opletten bij het afsluiten van een verzekering met nieuwwaarderegeling.

Het maximale bedrag dat verzekeraars uitkeren aan nieuwwaarde indien de auto total loss of gestolen is, loopt flink uiteen. Dat meldt de financiële vergelijkingssite Geld.nl.

Veel verzekeraars keren de nieuwwaarde uit voor auto's tot een bepaalde nieuwprijs, in de meeste gevallen ligt het maximum tussen de 70.000 en 80.000 euro.

Polisdirect, Unigarant, Centraal Beheer Achmea en Univé vergoeden maximaal 45.000 tot 50.000 euro.Volgens een woordvoerder van Univé komt dat doordat auto's boven de 50.000 euro sneller hun waarde verliezen. Als consumenten de grens willen verhogen, kan dat tegen een hogere premie.

Maximum

Nationale Nederlanden en Delta Lloyd hanteren geen maximum voor de nieuwwaarderegeling. Bij verzekeraars Onna Onna en Allsecur ligt de grens op 100.000 euro.

Ook de looptijd van de nieuwwaarderegeling verschilt per verzekeraars. Na een, twee of drie jaar vervalt de regeling en krijgt de consument alleen de vervangingswaarde vergoed.

Verzekeraars die drie jaar de nieuwwaarderegeling hanteren, blijken na het eerste jaar toch soms af te schrijven op de waarde, waarschuwt de website.