Waar veel banken kiezen om kantoren in met name kleine plaatsen te sluiten, blijft Regiobank actief in de regio.

"We hebben geen plannen om kantoren te sluiten. We willen het huidige aantal vestigingen handhaven en waar mogelijk uitbreiden", zegt Hans van den Bor, directievoorzitter Regiobank, tegenover NUgeld.nl.

"Over een paar jaar zijn wij de bank met het hoogste aantal bemande vestigingen. In Zeeland is het al zo ver. Over twee à drie jaar volgt de rest van Nederland, behalve wellicht in Noord- en Zuid-Holland."

De 530 vestigingen van Regiobank zijn allemaal zelfstandig, vaak als onderdeel van een assurantiekantoor. "Dit model is gekozen om bancaire dienstverlening te kunnen bieden in plaatsen waar dit anders vaak niet aanwezig zou zijn."

Sober

Dat leidt tot een sobere uitstraling, aldus Van den Bor. "We zitten niet in dure panden en onze kantoren worden niet geleid door mannen in dure pakken."

Wie wel de bankvestiging leidt, is in de meeste gevallen iemand uit de buurt. "Klanten vinden het prettig om geholpen te worden in hun eigen dialect. Door iemand die weet wat er in de omgeving speelt."

Klanten

Het afgelopen jaar heeft Regiobank er vijftigduizend nieuwe klanten bij gekregen, een groei van circa 10 procent. Of de bank profiteert van andere banken die hun kantoren sluiten, wil Van den Bor niet zeggen.

Maar "in tijden waarin lokale faciliteiten onder druk staan, zoals bibliotheken, postkantoren maar ook banken, blijven klanten het fijn vinden om ergens naar binnen te kunnen lopen".