In het SBS6-programma ‘Hoeveel ben je waard?’ laten willekeurige Nederlanders zich door experts voorrekenen hoe ze er financieel voor staan. Zelden schatten mensen hun waarde juist in. Weet jij hoeveel je waard bent?

De rekensom is eigenlijk heel eenvoudig: als je je huis en al je bezittingen verkoopt, en je leningen aflost met je spaargeld, dan weet je hoeveel je waard bent. Het is  een manier om meer inzicht in je financiële situatie te krijgen. Want wees eerlijk, vaak kijken we niet verder dan ons banksaldo en spaartegoed. Zolang we in de plus staan, voelen we ons financieel fit. Maar zijn we dat dan ook?

Juist nu

Kennis hebben van je eigen situatie – inkomsten en uitgaven, woning, vermogen en pensioen – is belangrijk, zeker nu. Veel mensen ondervinden nu financieel mindere tijden. Denk aan huizen die onder water staan en pensioenen die krimpen. Daarnaast versoberen de collectieve voorzieningen.

Hoe financieel fitter je je voelt, hoe groter de kans dat je ook in de toekomst de dingen kunt blijven doen die voor jou belangrijk zijn. Het maakt je onafhankelijker en het helpt je om je dromen of wensen te verwezenlijken, grote en kleine.

Spiegel

Waarom helpt ‘Hoeveel ben je waard?’ mensen bewust te worden van hun financiele situatie? Tijdens het uitpluizen van de financiële administratie van de kandidaten komt heel wat aan het licht. Vaak krijgen kandidaten een spiegel voorgehouden die hun blik op de toekomst totaal verandert. En omdat veel mensen hun waarde anders inschatten word je steeds nieuwsgieriger naar hoe je er zelf eigenlijk voor staat.

Wil je een antwoord op die vraag? Bereken hoeveel je waard bent en vergelijk je waarde eenvoudig met de rest van Nederland. Dat is stap één in het krijgen van meer inzicht. En dat is goud waard.

‘Hoeveel ben je waard?’ is elke woensdagavond om 21.30 uur te zien op SBS6.