Nederlandse vrouwen moeten zelfstandiger worden op economisch gebied. Nu is de helft van de Nederlandse vrouwen economisch zelfstandig. Minister Jet Bussemaker wil daarom zoveel mogelijk vrouwen aan de slag helpen.

Dit schrijft het AD.

Bussemaker wil laagopgeleide en laaggeletterde vrouwen helpen en daarnaast een gelijke beloning voor mannen en vrouwen. Ook moeten vrouwen makkelijker kunnen doorstromen naar een hogere functie.

Desondanks is het verschil tussen mannen en vrouwen in Nederland het kleinst, volgens de minister. Ze geeft daarom een compliment aan de mannen en vrouwen in ons land. "We hebben in Nederland veel voorwaarden gecreëerd zodat met name vrouwen een inhaalslag hebben kunnen maken", zo stelt Bussemaker.

Gelijke rechten

Toch vraagt emancipatie volgens haar om onderhoud. "We moeten blijven knokken zodat gelijke rechten en behandeling het vrouwelijk talent de ruimte geeft."

Uit de meest recente cijfers over economische zelfstandigheid van het CBS, blijkt dat 48,5 procent van de Nederlandse vrouwen economisch zelfstandig is. Van de mannen is 67,1 procent economisch zelfstandig.

Lees ook: Economische zelfstandigheid vrouwen neemt toe