Verzekerden die een begrafenis of crematie in het buitenland willen, moeten daar rekening mee houden bij het afsluiten van een uitvaartverzekering.

Dat meldt vergelijkingssite Independer.nl vrijdag. 

Er zijn twee soorten verzekeringen voor uitvaarten. Dat zijn de natura-uitvaartverzekering en de gelduitvaartverzekering. 

De naturavariant dekt een pakket diensten. Na het overlijden regelt de verzekeraar de begrafenis of crematie. De verzekerde moet bij het afsluiten al aangeven wat hij wil verzekeren. Dan gaat het bijvoorbeeld om de kist, de volgauto’s en de rouwkaarten. 

Een gelduitvaartverzekering keert na het sterfgeval een bedrag aan nabestaanden uit. Zij kunnen de begrafenis of crematie met dat geld zelf regelen. 

Buitenlandse uitvaart

Volgens de vergelijkingssite kunnen mensen die een buitenlandse uitvaart willen het beste voor een gelduitvaartverzekering kiezen.

Nabestaanden kunnen dan makkelijker een begrafenis of crematie buiten Nederland regelen. Ze hebben daarmee meer vrijheid om de wensen van de overledene te realiseren.

Nederlanders die in het buitenland wonen kunnen overigens wel een uitvaartverzekering in Nederland afsluiten. Daarvoor is wel een Nederlands postadres, bankrekeningnummer en een burgerservicenummer nodig.