Zo'n 20 procent van de consumenten gaat niet goed verzekerd op skivakantie. Dat stelt vergelijkingssite Reisverzekering.nl vrijdag.

Een grote meerderheid (91 procent) van vakantiegangers die op wintersport gaan, heeft een standaard reisverzekering. Maar zij hebben niet allemaal een dekking voor wintersport.

"Vaak denken mensen dat ze goed verzekerd op vakantie gaan, maar op het moment dat er iets misgaat tijdens de wintersport, komen ze erachter dat ze helemaal niet voor alles gedekt zijn", laat de site weten. 

Hoge kosten

Na een ongeval wordt een skiër of snowboarder bijvoorbeeld met een speciale ski-brancard of sneeuwscooter vervoerd. Dat kan soms 600 euro kosten. Als er ook een helikopter moet worden ingezet, kunnen de kosten oplopen tot 3.500 euro. 

Bovendien kunnen medische ingrepen in het vakantieland een stuk duurder zijn dan in Nederland. 

Een basiszorgverzekering vergoedt spoedeisende hulp en noodzakelijk vervoer in het buitenland tot maximaal het Nederlandse tarief. Alles daarboven moet de reiziger dus zelf betalen, tenzij hij daarvoor aanvullend verzekerd is. 

Buiten de piste

Vakantiegangers die buiten de piste skiën, zijn zelfs met wintersportdekking niet altijd even goed verzekerd. Buiten de piste is de kans op een ongeval groter, omdat die gebieden niet worden onderhouden en geprepareerd. Daarom vergoeden niet alle verzekeraars de kosten voor ongelukken buiten de piste.

Sommige polissen vergoeden dat alleen als de skiër aan bepaalde voorwaarden heeft voldaan. Dat de verzekerde alleen onder begeleiding in zo'n risicovol gebied skiet, kan een voorwaarde voor uitbetaling zijn.

Skiërs die buiten de piste actief willen zijn, zouden de voorwaarden van hun wintersportdekking daarom goed moeten nalezen.