Hema mogelijk in hypotheken en bankzaken

Consumenten moeten niet vreemd opkijken als ze straks bankzaken kunnen regelen en hypotheken kunnen afsluiten bij de Hema. 

De warenhuisketen sluit niet uit in de toekomst ook dat soort diensten te verlenen. Dat zei Hema-directeur Ronald van Zetten tegen radiozender BNR.

"Er wordt over gedacht", liet Van Zetten weten. Het betekent niet dat huizenzoekers en spaarders al snel bij de keten terechtkunnen.

"Het imago van banken is over het algemeen niet zo dat we ons daarmee willen associëren, maar het is een interessante gedachte."

Branchevreemd

Onlangs kwam het bedrijf ook al twee keer in het nieuws met andere branchevreemde producten. Toen werd bekend dat Hema zorgverzekeringen en notarisdiensten gaat aanbieden. Vooral de keuze om notariële producten te leveren, deed veel stof opwaaien. 

De Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) zei vorige week de kwestie aan te kaarten bij de tuchtrechter. De organisatie vreest dat het bedrijf de zorgplicht niet naleeft. 

"Wij doen wat de wet van ons vraagt en de commotie over deze aanvullende diensten heeft me dan ook verrast. Waarom zou je zo enorm tekeer gaan over zo'n eenvoudig product?", reageerde Van Zetten op de radio.

Tip de redactie